56-årig går 34 km. til arbejde hver dag

56-årig går 34 km. til arbejde hver dag

image title: 
Foto: Eduardo Gonzalez Diaz/123rf
56-årige James Robertson bor i den kriseramte storby Detroit, der præges af stor arbejdsløshed. Han er ansat på en fabrik i forstaden Rochester Hills, og selvom timelønnen blot er 10,55 dollars – svarende til cirka 70 danske kroner – passer han med glæde sit arbejde for at få økonomien til at hænge sammen.
 
Den 56-årige mand går dagligt 34 kilometer til arbejde, hvilket i alt tager otte timer, og der er dermed ikke meget tid tilovers til et socialt liv. Hans historie bliver ikke mindre imponerende af, at han ikke har misset en eneste arbejdsdag i 10 år.
 
Grunden til, at James Robertson ikke tager bussen eller bilen til arbejde, skal findes nogle år tilbage, hvor hans gamle bil brød sammen. Siden da har han været nødsaget til at gå størstedelen af vejen til arbejde, fordi hans sparsomme løn ikke giver ham mulighed for at købe en ny bil, og busserne i Detroit og omegn kun kører i begrænset omfang.
 
James Robertsons historie har spredt sig som en steppebrand på diverse medier, og hjælpen strømmer nu ind. Indtil videre er der indsamlet over 130.000 dollars – cirka 855.000 danske kroner – i frivillige donationer, mens både Honda og en lokal Chevrolet-forhandler har tilbudt at donere en bil til den vedholdende mand.
 
Hvad tror du, at du havde gjort i James Robertsons situation?

TV2
Tags: