58-årig tiltalt i sadomasochistisk Røde Kors-sag

58-årig tiltalt i sadomasochistisk Røde Kors-sag

image title: 
Foto: Bratila Andrei/123rf
I dag begynder en sag i retten i Odense, hvor en 58-årig mand er tiltalt for at have spændt en 14-årig pige fast mellem to træer og misbrugt hende seksuelt.

Forbrydelse fandt sted mens manden var frivillig hos Røde Kors, og han brugte angiveligt en af organisationens varebiler til seksuelle aktiviteter. Det fremgår, ifølge TV 2, af anklageskriftet i sagen.

Manden er tiltalt for seksuelle krænkelser mod den 14-årige pige, som han angiveligt fik til at underskrive en “slavekontrakt”, der angav, at hun skulle være hans sexslave.

Ifølge anklagen strakte udnyttelsen af den unge pige sig over en ottemåneders periode fra december 2014 til august 2015, hvor manden blev anholdt.

LÆS OGSÅ: Chokeret nabo: Fortryder jeg så den døde

Foruden en skov på Limfjordsøen Mors, hvor pigen blev bundet fast til to træer, fandt overgrebene sted på en Bed & Breakfast på Mors, i en lagerbygning i Odense og i Røde Kors’ varebil. Flere af overgrebene har ifølge anklagemyndigheden sadomasochistisk karakter.

Pressechef Klaus Nørskov fra Dansk Røde Kors bekræfter, at den tiltalte har været frivillig i afdelingen i Odense, og at han derfor har haft adgang til varebilen.

“Jeg kan bekræfte, at han har været frivillig i afdelingen i Odense og havde den opgave at hente møbler til genbrugsbutik. Derfor havde han adgang til den bil, som er en del af sagen,” siger han.

“Vi vidste fra starten naturligvis ingenting om sagen, men opdagede, at han kørte andre steder hen i bilen end aftalt. På den baggrund fik han først en advarsel, og derefter blev han smidt ud,” siger Klaus Nørskov.

Den tiltalte er tidligere dømt for lignende overgreb. I 2012 blev han i fem år forbudt at retten til at have med børn og unge at gøre.
Anklagemyndigheden går efter mindst fire års fængsel til den tiltalte.

Hvad mener du, man bør gøre ved en mand som den tiltalte? Bør han behandles eller bare straffes hårdt?

TV 2
Tags: 
Se debatter