5G mobilnetværk tager de første spæde skridt

5G mobilnetværk tager de første spæde skridt

Sponsoreret indhold

Alle kender til det vi i dag kalder 4G mobilnetværk, det findes på alle de nyeste smartphones, og tjener os stadig i stor stil. Men en nyere og bedre version af vores 4G mobilnetværk er på frem fra testning, og kan nu fås i enkelte smartphones på markedet. Men hvornår kan vi rent faktisk regne med at kunne bruge denne teknologi i vores smartphones i Danmark, det kigger vi nærmere på.

Hvad kan 5G mobilnetværket?

I en virkelighed der byder på mange flere teknologiske muligheder end da 4G-netværket blev introduceret, skal vi også have os et mobilnetværk der kan følge med tiden og dette kan 5G-netværket. Det vil give os gigabit-hastigheder der kan downloade en fullængdes film på bare få sekunder. Dette lyder måske for godt til at være sandt, men det er realiteten for i den nærmere fremtid. Dette er den 5. generation af konnektivitet, deraf navnet 5G. Der bliver stadig testet software på fulde drøn, og hardware er i produktion til det ny kommende mobilnetværk. Har du lyst til at læse mere om smartphones og andre it-artikler, kan du læse mere på IT-artikler.dk.

Kan jeg bruge 5G i dag?

Helt konkret, nej. Det er ikke muligt endnu. Dog er der for nyligt kommet smartphones på markedet med denne teknologi indbygget. Så kan du i hvert fald være forberedt til når det kommer til Danmark. Det er et stort arbejde at skulle skifter fra vores nuværende 4G-netværk over til det ny 5G, men du har noget at glæde dig til, med op til 65 gange hurtigere forbindelser.

Hvordan ser fremtiden ud med 5G?

I USA vil dette netværk allerede være tilgængeligt her i første halvdel af 2019. Mobilselskaberne i USA er ved at få de nye smartphones med 5G konnektivitet klar til forbrugerne og er klar til at trykke på knappen til 5G-netværkets første tilgængelighed. Men vi må vente lidt endnu herhjemme i Danmark. Hvad angår mobilteknologi, er Danmark desværre ikke dem der ligger forrest i køen hvad det angår, derfor må vi vente lidt endnu med at kunne benytte os af 5G-netværket. Helt præcist har TDC meldt ud at de går efter at blive de første på det danske marked med 5G muligheder. Deres plan heromkring ligger på at kunne levere 5G-netværket til danskerne inden 2024. Det lyder for mange af os som uendeligt lang tid, men vi må hæfte os med tålmodighed. Her gør det ikke noget at blive lidt misundelige på amerikanerne.