6-årigs gode gerning betvivles

6-årigs gode gerning betvivles

image title: 
Foto: Facebook
Seksårige Hailey havde fået 100 kroner af sin mormor til at købe en såkaldt Monster High-dukke, men den lille pige valgte at bruge alle pengene på McDonald’s-burgere til hjemløse på Strøget i København.

Den velmenende gerning fik Haileys mor, Katja Fritz, til at lave et opslag på Facebook, hvor hun berettede om sin datters velgørende burgeruddeling. 

Opslaget har i skrivende stund fået mere end 300 kommentarer. Mens langt de fleste reaktioner har været positive og har rost datteren, motivspekulerer andre i moderens intentioner bag Facebook-opslaget. Nogle går endda så langt som til at foreslå, at det hele var moderens idé. Det skyldes en Fætter BR-pose, som datteren holder på billedet.

”Hvis det var ’inden turen i Fætter BR’, hvorfor står pigen så med en BR pose, hvor dukken allerede ligger i?! Er folk virkelig naive nok til at tro på dette tydeligt iscenesatte godheds-stunt?!” skriver Helene Maria Hansen på Facebook.

For andre er opslaget et udtryk for søgen efter opmærksomhed:

”God historie og godt gjort, men den gode gerning bliver ligesom ødelagt, ved at du har brug for at dele et billede af dette for at få opmærksomhed af den grund. Havde været meget smukkere gjort, hvis du ikke havde delt det, for at få likes og søde kommentarer,” skriver Maria Zepernick Svendsen.

De mange negative kommentarer gør Katja Fritz ”ærgerlig”.

”Det gør mig glad at læse de mange positive kommentarer om min datters gerning. Jeg kan da godt forstå, at nogle kan tro, at der er bagtanker bag sådan et opslag, men det gør mig ærgerlig. Hvor er folks tro på det gode i mennesker?” siger Katja Fritz til BT.

Der er dog også folk, der er mere positivt stemte over for burgeruddelingen. Blandt andre skriver Connie Dahl Grønbech:

”Sikke en dejlig pige. Og man må i hvertfald være stolt som forældre. Næste-kærlighed er der ikke for meget af, og dem med dumme kommentarer ejer blot ikke næste-kærlighed selv!”

Hvad er din holdning til burgeruddelingen? Tror du det er opstillet? Har moren et opmærksomhedsproblem?

BT
Tags: 
Se debatter