6 timers arbejdsdag er nu en realitet

6 timers arbejdsdag er nu en realitet

image title: 
Foto: kantver/123rf.com
Den danske virksomhed, Translated By Us, har valgt at omstrukturere deres medarbejderes hverdag med en arbejdsuge på 30 timer, hvoraf man arbejder 6 timer per dag fra klokken 09:30 til 15:30.
 
Dette skriver DR ifølge Berlingske Business.
 
Efter ændringen kan man se, at de færre arbejdstimer gør medarbejderne mere produktive.
 
”Det er en liberal, kølig ledelsesvurdering. Det er ikke et hippie-eksperiment, men fordi jeg mener, at det skaber højere produktivitet, dygtigere ledelse og hurtigere fyring af medarbejdere, som ikke præsterer,” forklarer salgsdirektør og medejer i Translated By Us, Jacob Vesterkær, til Berlingske ifølge DR.
 
LÆS OGSÅ: Tyskland vil smide bådflygtninge tilbage til Afrika
 
Jacob Vesterkær kommer selv fra et job i Mærsk, hvor arbejdsdagene lå i den anden ende med meget lange dage. Netop disse erfaringer gjorde, at han var skeptisk overfor arbejdsdagen på 6 timer, men han må erkende, at man allerede kan se resultater.
 
Det er ikke første gang, at man hører om indførelsen af en 30 timers arbejdsuge. Det politiske parti Alternativet foreslog sidste år, at man skulle sænke danskernes arbejdsuge til 30 timer over 10 år.
 
Dette har skabt røre hos økonomer, der mener det vil skade det danske bruttonationalprodukt. Desuden blev det regnet ud, at Alternativets forslag ville koste statskassen 130 milliarder kroner om året.
 
Flere steder i udlandet, herunder Sverige og England, eksperimenterer man også med en kortere arbejdsuge.
 
Hvad synes du om tiltaget? Burde flere virksomheder følge trop?
 
DR