64 danskere har skiftet køn på et halvt år

64 danskere har skiftet køn på et halvt år

image title: 
Foto: geozacho/123rf.com
Siden det for lidt over et halvt år siden blev lovligt, har 304 danskere søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om et juridisk kønsskifte. Indtil videre har 67 personer fået accepteret deres ansøgning, så de nu frit kan skifte køn i deres pas og ændre navn til et af det modsatte køn.
 
Før lovændringen 1. september sidste år skulle man gennem en behandling hos Sexologisk klinik for at kunne skifte køn, men i dag skal man blot udfylde en blanket på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.
 
Lovændringen blev i sin tid vedtaget ved et flertal i Folketinget, hvor kun Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ikke var enige i forslaget. Noget tyder da også på, at i hvert fald Venstre stadig ikke mener, at juridisk kønsskifte skal foregå så nemt, som det er tilfældet i dag:
 
”Vi mener, at det at skifte køn er så stor en beslutning, at den ikke bare burde kunne gøres på nettet, men man i det mindste bør tale med en fagperson som en læge, før man får lov,” siger Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, til Politiken.
 
Hvad mener du om proceduren? Bør det være sværere at gennemføre et juridisk kønsskifte?
 
Politiken