7 ting du bliver bedømt på

7 ting du bliver bedømt på

image title: 
Bowie15/123rf.com
Vores hjerne er konstrueret således, at når vi møder en nogen for første gang, vil den hurtigt forsøge at analysere, hvem og hvad personen er. Disse egenskaber gør sig nyttige, når vi er på udkig efter nye medarbejdere, venner eller kærester.

Overordnet set er der syv små detaljer, som i særdeleshed er mere markante i analysen end andre.

1. Din håndskrift afslører mere, end du lige formoder. Et studie fra National Pen Company viser, at personer der skriver småt, ofte er generte, omhyggelige og analyserende. Derimod er personer med stor håndskrift ofte meget udadvendte og søger ofte opmærksomhed. Personer der skriver fast og presser kuglepennen mod papiret, er ofte seriøse typer, mens det modsatte bevidner om personer, der er mere empatiske og følsomme.

2. Dine farver. Her snakker vi ikke om huden, men om farverne i dit tøj. Ifølge en artikel fra Psychology Today er personer, der bærer sort tøj ofte følsomme, kunstneriske og nøjsomme, hvor fx personer, der bærer rødt tøj, er livsnydere og meget proaktive i deres hverdag. Personer der bærer grøn er loyale og passionerede, hvor hvid illustrerer orden og logik, mens blåt tøj viser stabilitet, følsomhed og omtanke.

3. Dårlige vaner såsom at bide negle, nulle hår, eller bide læbe kan være tegn på utålmodighed, frustration, kedsomhed eller utilfredshed.Ifølge undersøgelser er personer, der bider negle ofte meget perfektionistiske, nervøse og anspændte.

4. Dit fodtøj. Ifølge psykolog Omri Gillath, der står bag en undersøgelse på området, kan man ud fra dine skos pris, stil, komfort og tilstand udlede din personlighed, din indkomst, politisk orientering, køn og alder.

LÆS OGSÅ: Derfor køber du altid mere end forventet i IKEA 

5. Dine øjne. Øjne er ifølge mange studier portalen til din sjæl. Vi kan analysere ud fra øjne, om hvorvidt en person er ondsindet, løgnagtigt, glad, eller trist. Tilmed siges det, at personer med blå øjne har langt større sandsynlighed for at blive alkoholikere.
Samtidig afslører manglende øjenkontakt lavt selvværd og viljestyrke.

6. Punktlighed. Kommer du for sent, kan det give indtrykket, at du er doven, umotiveret og uambitiøs, hvor hvis du kommer for tidligt kan give anledning til desperation, usikkerhed og angst. Derfor er punktlighed enormt væsentligt ved et førstegangsindtryk.

7. Til sidst men ikke mindst, dit håndtryk. Et håndtryk har været omdrejningspunktet i utallige af undersøgelser i mange år. Tendenser viser, at personer med et hårdt og fast håndtryk er meget udadvendte, gode til at udtrykke følelser og generelt fredsommelige. På den anden side giver personer med et svagt håndtryk udtryk for, at man er konfliktsky og har lav selvtillid.

Dømmer du personer på andre parametre end disse? Del din mening med os i debatten.

Lifehack.org 
Tags: