710 mio. e-mails hacket! Er din på listen?

710 mio. e-mails hacket! Er din på listen?

image title: 
Jakub Krechowicz/123rf.com
Mange millioner e-mails er blevet udsat for en såkaldt ’spambot’, der er en software oprettet for at sprede spam rundt omkring på nettet.

Den omtalte ´spambot´ har fået fingrene i 710 millioner e-mailadresser, og vil kunne tilgå ofrenes adgangskoder og mails.

Det er derfor en god idé at tjekke, om du skulle være på listen over de hackede mails. Du kan tjekke det via haveibeenpwned.com. Denne hjemmeside gemmer detaljer om lænkede kontis.

LÆS OGSÅ: Kriseramte PostNord har ikke flere penge

Skulle uheldet været ude, er det bedste du kan gøre at skifte dine adgangskoder både på din mail, og der hvor du har oprettet en brugerkonto, det fortæller sikkerheds-researcheren Benkow ifølge BT.

Desuden skal du være ekstra påpasselig med at åbne mistænkelige mails, der eksempelvis kan være forklædt som en faktura. Disse mails indeholder nemlig en software, der har til formål at stjæle din personlige oplysninger.

’Serverbotten’ er sporet med en IP-adresse til Holland, og der arbejdes i øjeblikket på, at få de Hollandske myndigheder til at lukke ned for serveren.

Er din e-mailadresse på listen?

BT 
Tags: 
Nøgleord: