9-årig misbrugt af andre børn på sommerlejr

9-årig misbrugt af andre børn på sommerlejr

image title: 
Foto: evgdemidova/123rf.com
Sommerlejr bliver ofte forbundet med snobrød, fællessang og soveposer, men for en ni-årig dreng blev turen lidt af et mareridt.

Hvert år afholdes Den Glade Sommerlejr på Stevns, hvor udsatte børn mellem 7 og 11 år kan komme og holde sommerferie. Under
lejren blev drengen holdt fast af to ældre drenge, mens en pige udsatte ham for oralsex. Ifølge drengens mor, Tinna, skulle han efterfølgende have været vidne til, at en af de andre drenge havde fuldbyrdet sex med pigen.

Lejrchef Inge Bækvang bekræfter over for Ekstra Bladet, at der har været en episode under sommerlejren i år.

”Nogle af de voksne gjorde en observation af et par børn en af dagene. Vi valgte at spørge os selv; Skal vi handle på det og reagere, eller skal vi sidde med hænderne i skødet? Vi valgte at underrette børnenes kommuner, og det har vi så gjort,” fortæller hun.

Drengens mor, Tinna, fik først besked på, hvad hendes søn havde været ude for, da hun forrige lørdag fik brev fra børne- og familieafdelingen i kommunen.

Hun har efterfølgende både henvendt sig til politi, kommune og de ansvarlige for Den Glade Sommerlejr for at få svar på, hvorfor hun først hører om det nu.

LÆS OGSÅ: 6-årig dræbt i forsøg på at stoppe voldtægt

”Vi har tavshedspligt, og du får mig ikke til at fortælle i detaljer om, hvad observationerne gik ud på. Vi er blevet pålagt tavshed, og det er selvfølgelig også grunden til, at vi ikke har orienteret familierne, mens sommerlejren fandt sted. Vi har nøjedes med at underrette kommunerne,” forklarer Inge Bækvang.

Nu er den ni-årige dreng i et såkaldt udredende forløb, hvor hans skolepsykolog har ham til samtaler for at finde ud af, hvilken behandling han skal have.

Men ifølge moren har han det godt.

Ifølge Ekstra Bladet er det ikke en politisag, fordi alle implicerede parter er under den kriminelle lavalder.

Burde Den Glade Sommerlejr have fortalt forældrene om sagen tidligere? Eller er det ok, at de forbeholder sig retten til tavshedspligt?

Ekstra Bladet