AD! En dåse er mere beskidt end et wc-bræt

AD! En dåse er mere beskidt end et wc-bræt

image title: 
Foto: Pedro Antonio Salaverría Calahorra/123rf.com
”Vil du have et glas eller drikker du af dåsen?”

Du har nok fået spørgsmålet et par gange eller flere, når du er blevet tilbudt noget at drikke. Det kan for nogen være lige meget, så derfor drikker man bare sin sodavand, øl eller lignende direkte fra dåsen. Men det er der måske grund til at lave om på.

Ifølge Metroxpress viser en australsk undersøgelse nemlig, at dåsen er fyldt med bakterier.

Forskerne bag undersøgelsen målte bakterietallet på en lang række hverdagsting. Hvis bakterietallet var på 30, var det beskidt, og var det mellem 150 og 300, skulle man være bekymret. Man fandt blandt andet høje tal på et rulletrappegelænder og et tastatur hæveautomaten.

LÆS OGSÅ: 11-årig skyder indbrudstyv

Dog kunne intet måle sig med den mængde bakterier, der var på en dåse . Det viste sig nemlig, at dåsen var mere beskidt end et toiletsæde. Især mængden af e.coli-bakterier, der også kendes som lortebakterier, var der en del af.

Toilettets bakterietal lå på 984, mens sodavandsdåsen altså havde et tal på hele 1146.
I forsøget målte eksperterne bakterietallet på en række genstande. Hvis det var på 30, var det beskidt, og hvis det var mellem 150 og 300, burde man være bekymret.

Og da de målte bakterierne på et toiletsæde, viste det ikke overraskende et bakterietal på 984, men det blev slået klart af sodavandsdåsen, der lå på hele 1146.

Vidste du, at dåser indeholdt så mange bakterier? Og får undersøgelsen dig til at drikke med sugerør fremover?

MX
 
Tags: 
Nøgleord: