Adskillige fordele forbundet med CFD-handel

Adskillige fordele forbundet med CFD-handel

Dette indhold er sponsoreret.

CFD er en forkortelse for Contract For Difference, og er et investeringsværktøj, der særligt anvendes af daytradere. Handel med CFD’er gør det muligt at købe og sælge, uden at eje det underliggende aktiv. Er det underliggende aktiv en aktie, vil CFD’en følge aktiens markedspris i perioden.

Men hvorfor ikke blot købe aktien i stedet? Det er der faktisk flere årsager til.


Du kan nemt shorte aktier og andre aktiver

Shorter du et aktiv, handler man med en forventning om, at det falder i værdi. Det er ensbetydende med, at du kan tjene penge, selvom markedet er nedadgående.

Da du med CFD'er kan handle på et bredt spektrum af markeder, er det derfor ikke blot aktiemarkedet, der er rig mulighed for at shorte.
 

Du kan handle for mindre beløber

En CFD er et gearet instrument. Det er ensbetydende med, at du kan kontrollere en større del af aktivet, uden egentlig at investere det fulde beløb selv.

Eksempelvis kan du købe en Apple CFD for $1.000 med en margin på 20 %. Dette vil medføre, at du nu kan købe op til $5.000 i Apple-aktier.

Det er varierende, hvordan dette er betegnet på de mange handelsplatforme. Nogle steder kaldes det margin, mens det på andre platforme kaldes leverage.

Bruges ovenstående eksempel igen, vil du have en margin på 20 % eller en leverage på x5.

Beslutter du at købe Apple-aktier for $5.000 med en leverage x5 (eller margin på 20 %), vil en stigning på 2 % resultere i en gevinst på $100. Det skyldes, at gevinsten beregnes ud fra den gearede position.

Det vidner om, at der er mange penge at tjene, ved at handle med gearede positioner. Samtidig er risikoen dog også større. Har du investeret $1.000, men gearet din position til $5.000, kan du risikere at tabe op til $5.000.


Du har adgang til mange markeder

Endvidere er det også en fordel ved CFD-handel, at du har adgang til at handle på et hav af markeder, som normalvis ikke er tilgængelig.

Dette omfatter blandt andet markeder såsom:
  •          Råvarer
  •          Landbrug
  •          Metaller
  •          Kryptovalutaer

Ovenstående er dog kun et lille udpluk af, hvilke markeder, du har mulighed for at handle på. Hos en udbyder såom Saxo kan du handle CFD’er baseret på mere end 9.000 instrumenter fordelt på markederne enkeltaktier, indeks, valuta, råvarer, optioner og obligationer.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at du handler mod platformen, du handler på. Derfor er det også handelsplatformen, der sætter prisen for det underliggende aktiv – og ikke en børs.
 
Tags: