Advarsel: Falske Pamol-tabletter i omløb

Advarsel: Falske Pamol-tabletter i omløb

image title: 
Foto: Arina Zaiachin/123rf.com
Hvis du har en beholder med Pamol-tabletter stående derhjemme, som er købt i indeværende år, skal du øjeblikkeligt undersøge den nærmere.
 
Pamol-producenten Takeda Pharma fortæller nemlig på sin hjemmeside, at der ved en fejl er kommet Ibumetin 600 mg, et andet smertestillende lægemiddel, i nogle af beholderne. Disse er nu tilbagekaldt.
 
Det tilbagekaldte parti Pamol-tabletter er af 500 mg i 300 stk.-indpakninger, og de kan kun købes på recept på apoteker eller hospitalsapoteker. De tilbagekaldte tabletter kan identificeres ud fra nummeret 11255945 og vnr. 51 07 32.
 
LÆS OGSÅ: Danmarks bedste hospital får kritisk rød smiley
 
Derudover oplyser Lægemiddelstyrelsen, at man kan kende de almindelige Pamol-tabletter fra Ibumetin-tabletterne ved, at førstnævnte er aflange, hvide og filmovertrukne med teksten PAMOL skrevet på den ene side. De andre tabletter mangler denne tekst.
 
Takeda Pharma opfordrer til, at man søger læge, hvis man har indtaget de falske Pamol, og at man desuden skal returnere pillerne på apoteket hurtigst muligt. Derudover undersøger producenten sagen nærmere og melder noget ud, hvis der kommer nyt.
 
Hvad bør konsekvensen være for Takeda Pharma?
 
DR
Tags: 
Nøgleord: