Advarsel: I dag får sirenerne en ny funktion

Advarsel: I dag får sirenerne en ny funktion

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Hvert år i maj lyder sirenerne over hele Danmark, når den årlige prøve finder sted. Men hvad skal du gøre, hvis sirenerne pludselig går i gang en anden dag? Det ved de færreste.

Indtil nu har det rigtige svar været at gå indenfor og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg samt søge information på DR eller TV2.

Beredskabsstyrelsen har udarbejdet flere undersøgelser, der viser, at folk har svært ved at huske præcis hvad de skal gøre hvis sirenerne lyder, og og mange er ikke er bekendte med at ventilationsanlæg skal slukkes. 

Beredskabsstyrelsen har derfor sammen med politiet og Sundhedsstyrelsen valgt at ændre sirenernes betydning fra dags dato og gøre det mere enkelt. Det betyder, at hvis sirenerne frem over lyder, skal du blot finde information på DR eller TV2.

LÆS OGSÅ: Store ændringer i dette års ’Vild med dans’

”Vi skal have et budskab, som er let at huske, og som folk kan handle på”, forklarer Bjarne Siewertsen fra Center for Krisekommunikation i Beredskabsstyrelsen til BT.

Sirenerne vil derfor udelukkende anvendes i situationer, hvor der vurderes at være en livsfare for en større gruppe mennesker.

Hvis sirenerne går i gang, vil DR og TV2 på sigt være med til at formidle beredskabsmeddelelser, der er informationer til befolkningen om, hvordan de skal reagere.

”Via beredskabsmeddelelserne kan myndighederne herefter give borgerne specifikke anvisninger om, hvorvidt man skal lukke af, så godt man kan eller om man eksempelvis skal forberede sig på at lade sig evakuere på grund af en større oversvømmelse,” fortsætter forklarer Bjarne Siewertsen til BT.

Hvad tænker du om det nye simple budskab?

BT
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter