Advarsel: Pas på disse symptomer på kræft

Advarsel: Pas på disse symptomer på kræft

image title: 
Ion Chiosea/123rf.com
Hvis hoste, træthed og dårlig fordøjelse lyder bekendt, bør du overveje straks opsøge en læge. Det er nemlig nogle hyppige årsager til kræft hos mænd. Hvis sygdommen opdages tidligt, er behandlingsmulighederne bedre og dermed øges chancen for helbredelse.

Kan du nikke genkende til én eller flere af nedenstående symptomer, bør du reagere.
 
Brystknude
Mænd får ikke ligeså ofte brystkræft som kvinder, men det kan forekomme. Så hvis du oplever en knude i brystet, rynker i huden, rødme eller væske fra brystvorten, skal du straks opsøge en læge.
 
Testikelforandring
Testikelkræft er en af de mest udbredte kræftformer hos mænd i alderen 20 til 39 år. Derfor skal du holde øje med, om dine testikler er hævede, har hårde knuder, eller om der er en tung følelse i pungen.

Lymfeknuder
Hævelser eller knuder ved din nakke eller dine armhuler kan være tegn på lymfekræft eller leukæmi, men kan også skyldes andet. Under alle omstændigheder bør du straks kontakte din læge.
 
LÆS OGSÅ: Advarsel: Livsfarligt kosttilskud

Vægttab
Hvis du pludselig taber dig uden at ændre livsstil, kan det være tegn på sygdom. Oplever du et vægttab på over ti procent af din kropsvægt indenfor tre til seks måneder, er det en god idé at kontakte din læge.

Deprimeret og mavesmerter
Hvis du oplever depression og mavesmerter, kan det være tegn på kræft i bugspytkirtlen, andre symptomer kan være mørk urin, grå afføring, gulsot og kløe over hele kroppen.

Træthed
Træthed kan være et tegn på leukæmi, tyktarmskræft eller kræft i maven. Er du utrolig træt uden grund, kan det derfor være en årsag.

Hoste
Har du hoste i mere end tre uger, må du ikke ignorere det og bør især reagere, hvis du er ryger. Det kan nemlig være tegn på kronisk bronkitis eller lungekræft.
 
Plamager i munden
Hvis du har hvide plamager og pletter i munden eller på tungen, kan det være tegn på leukoplaki, der er et forstadie til kræft i munden.
 
Øget tissetrang
Det er normalt at mænd med alderen får større tissetrang, men hvis det bliver meget forværret, kan det være tegn på forstørret prostata, som kan skyldes kræft .
 
Forværret fordøjelse
Har du opkastninger, kvalme, luft i maven, halsbrand eller sure opstød, så kan det være tegn på kræft i halsen, spiserøret eller maven og hvis du oplever disse symptomer i flere uger anbefales det at kontakte lægen.
 
Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer?

MSN
Tags: 
Nøgleord: