Advarsel: Snyde-sms om NemID i omløb

Advarsel: Snyde-sms om NemID i omløb

image title: 
Foto: Andrii IURLOV/123rf.com
Cyberangreb og hackere er i den grad kommet på verdensdagsordenen de seneste år, og derfor skal man være ekstra varsom med sine følsomme oplysninger.

Det gælder således også NemID, der for tiden oplever et forsøg på phishing, hvor svindlere forsøger at franarre godtroende folk deres personlige oplysninger.

Det skriver Ekstra Bladet.

”Din NemID er suspenderet for mistænkt aktivitet. For at genåbne det, bedes du bekræfte dine detaljer,” står der ifølge Ekstra Bladet i den snyde-sms, som svindlerne har sendt rundt.

LÆS OGSÅ: Så nemt kurerer du dit langsomme internet gratis

Digitaliseringsstyrelsen har dog været hurtig på aftrækkeren og straks gjort folk opmærksomme på svindelnummeret.

”Ny snyde-sms i omløb. Har du modtaget en? Klik ikke på linket – og slet beskeden!” skriver styrelsen ifølge Ekstra Bladet på Twitter.

Phishing foregår altså ikke kun på e-mail, som mange måske tror, og det er derfor ekstra vigtigt at være kritisk på alle elektroniske platforme – også i fremtiden.

”Vi ser fra tid til anden de her forsøg på phishing, og her er det altså vigtigt ikke at klikke på links og slet ikke indtaste personfølsomme oplysninger,” sagde pressechef i Nets Søren Winge i juni til Ekstra Bladet.

Har du modtaget snyde-sms’en?

Ekstra Bladet 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter