Advarsel: Ukendte mænd forsøger at kidnappe hunde

Advarsel: Ukendte mænd forsøger at kidnappe hunde

image title: 
pasiphae/123rf.com
Hundeejere på Islands Brygge i København skal for tiden være ekstra opmærksomme, når de går tur med deres firbenede venner. For ukendte hundetyve er på spil, der forsøger at kidnappe hunde, mens de luftes.

Det har fået en frustreret hundeejer til at advare andre ved at sætte plakater op rundt omkring i området, hvor der blandt andet står:

”Pas på din hund. Der har været forsøg på tyverier af hunde ved Islands Brygge-kvarteret. Jeg vil gøre "brygge-beboere" opmærksomme på, at jeg i går eftermiddags på en gåtur med min lille hund blev oppasset af en mand, som forsøgte at stjæle min hund.”

I opslaget beskrives det, hvordan en ukendt gerningsmand satte sig på hug og kælede med hunden, samtidig med at vedkommende tog fat i den og pillede ved selelukningen.

”Det lykkedes ham heldigvis ikke at få den af, da jeg har sat en karabinhage fast på hendes snor. Jeg havde hørt rygter om, at de tager selen af og løber med hunden. Pas på jeres hunde og køb en karabinhage, der skrues fast og hold godt fast i jeres snor,” står der på plakaten.

Heldigvis slap hundeejeren med forskrækkelsen, og opfordrer nu andre til også, at garderer sig og købe en karabinhage.

LÆS OGSÅ: Betjent får bøde for at glemme pistol på WC

Flere andre hundeejere har efterfølgende delt lignede oplevelser under opslaget, og TV 2 Lorry fortalte ligeledes i December 2016 om den 22-årige Maria Kryger, der oplevede en lignende episode, da hun luftede hunden Alpha.
”Manden bøjer sig ned og hilser på Alpha. Han aer hende på hovedet, og så nusser han hende, men som om han mærker efter et eller andet. Jeg bliver mistænksom, da jeg har hørt om at, der er hundetyve på spil. Jeg reagerer ved at fortælle dem, at hun har en chip. Han får hurtigt åbnet hendes sele i den ene side. Jeg sætter hånden på hans hoved og får skubbet ham væk,” fortalte Maria Kryger til TV 2 Lorry. 

Episoderne har også fået andre hundeejere til at skride til handling. En af områdets beboer der forsøger at komme problemet til livs er Margrethe Nielsen, der har printet en masse plakater og hængt dem op på Bryggen.

Hun ønsker at skabe synlighed omkring problematikken, og håber at hun aldrig selv bliver udsat for en lignende episode.

”Jeg håber aldrig, jeg skal opleve det. Det er uhyrligt. Det er ikke til at bære. Jeg synes, det er grænseoverskridende, at folk går og skal være bange for, at fremmede kommer og hægter hunden af snoren for at løbe med den,” fortæller hun til TV 2.

Hvilken straf bør hundetyvene få?

TV 2 
Tags: