Advokater opfordrer til løgn om incest i skilsmissesager

Advokater opfordrer til løgn om incest i skilsmissesager

image title: 
Kilde: Iakov Filimonov/123rf
I aften bliver dokumentaren ”DR2 Undersøger: Fædre under mistanke” vist på DR2. I programmet fortæller Statsforvaltningen, at forældre fremsætter falske anklager mod deres tidligere partner for blandt andet seksuelle overgreb og vold mod deres fælles barn, i kampen om barnet. De opfordres ligefrem til det af familieadvokater.

Statsforvaltningen modtager hvert år omkring 250 af sådanne anklager.

Direktør i ”Hvert 3. barn”, en organisation som rådgiver i skilsmissesager, Tanja Graabæk, er ked af situationen:

”Anklager om vold eller overgreb er et super effektivt redskab, hvis du ønsker, at din tidligere partner skal ud af dit barns liv. Hvis du som forælder ikke er bleg for at sætte dine egne behov før dit barns, kan du meget let få skubbet den anden forælder ud af barnets liv”.

LÆS OGSÅ: Gravid med sønnens barn

Graabæk forklarer, at praksis i forbindelse med sådanne sager er, at barnets samvær og kontakt med den anklagede forælder stopper, mens sagen undersøges – en undersøgelse, der kan tage mere end 6 måneder at behandle for Statsforvaltningen. På dette tidspunkt er kampen om barnet allerede tabt, mener Graabæk:

”Når sagen er afgjort, og det viser sig, at der er tale om en falsk anklage, er barnet blevet så fremmedgjort fra den anklagede forælder, at Statsforvaltningen ofte vurderer, at det er uhensigtsmæssigt, hvis barnet overlades til den anklagede forælder”.

22 ud af 24 familieadvokater mener, ifølge dokumentaren og Radio24syv, at de har kolleger, der går over stregen i børnesager.

Ville du kunne få dig selv til at lyve om incest for at vinde dine børn?

TV2 Nyhederne

Tags: 
Se debatter