Afgørelsens time for berygtet sigøjnerboss

Afgørelsens time for berygtet sigøjnerboss

image title: 
Andriy Popov/123rf.com
Udvisningssagen mod den anklagede, Gimi Levakovic, afgøres i dag ved Højesteret, hvor han risikerer at blive udvist af Danmark.
Indtil videre har sagen været igennem samtlige retsinstanser, som startede i byretten med en landsforvisning.

Efterfølgende kom sagen for Vestre Landsret, som i den grad kom sigøjnerbossen til gode, da han i stedet fik en dom på 1,5 års fængsel, og derfor slap for at blive sendt til Kroatien.

Rigsadvokaten mente dog, at netop denne sag havde principiel karakter, og derfor søgte man om at få den for Højesteret, hvilket blev godkendt hos Procesbevillingsnævnet.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke give penge til tiggere

Forud for retsmødet forklarer Gimis forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, hvorfor Gimi skal have lov at blive i Danmark, til Ekstra Bladet:

”Han er nok den, som har den stærkeste tilknytning til Danmark af de udvisningssager, jeg har haft. Han har været her i så mange år og har stort ikke været uden for landet. Samtidig er han EU-borger, hvilket gør det svært at smide ham ud. Og så er det selvfølgelig det faktum, at han har to mindreårige børn.”

Herudover har Gimi ingen tilknytning til Kroatien, da han hverken har været der eller taler sproget.
I tilfælde af en eventuel udvisningsdom har forsvarsadvokaten allerede en plan B.

”Vi vil både anmode om at få sagen for Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg og for EU-domstolen. Denne sag er helt oplagt for dem at tage, da han har en så stærk tilknytning til Danmark og samtidigt er EU-borger,” siger Michael Juul Eriksen.

Hvis dette skulle lykkes, vil forsvarsadvokaten sørge for at udvise ham hurtigst muligt, for at undgå at vente fem år på afgørelsen.

Hvilken straf synes du er retfærdig?

Ekstrabladet
Tags: 
Se debatter