Afsløring: DR har snydt licensbetalere for 3 mia

Afsløring: DR har snydt licensbetalere for 3 mia

Sponsoreret indhold

Otte ud af ti momseksperter vurderer, at DR uretmæssigt har opkrævet licens for mere end tre milliarder kroner. Det skriver Jyllands-Posten ifølge TV 2.

En EU-dom har tidligere slået fast, at det ikke var lovligt for tjekkisk statsradio at opkræve moms på licensregningen, men Danmark er undtaget den regel. Det analyserede Skatteministeriets jurister sig i hvert fald frem til i starten af året.

Den vurdering er hele otte af de ti momseksperter, som Jyllands-Posten har talt med, dog uenige i. En enkelt er i tvivl, mens den sidste er enig i Skatteministeriets juristers vurdering.

”Hvis vi lægger til grund, at den danske licensopkrævning svarer til den tjekkiske – og det synes jeg, der er god grund til – så kan der ikke opkræves moms af licensen, og dermed er den også uretmæssigt opkrævet,” siger en af eksperterne, professor i momsret på Aarhus Universitet Dennis Ramsdahl Jensen, til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: DR-chef skred og blev genansat til millionhyre

DR oplyser, at de forholder sig til Skatteministeriets vurdering, og skatteminister Karsten Lauritzen (V) har heller ikke tænkt sig at gøre noget.

Ifølge DR selv får de mere end én milliard kroner ind om året alene i moms, og ifølge eksperterne kan man kræve pengene tilbage for en periode på de seneste tre år.

Det svarer til omkring 1500 kroner per husstand.

En af eksperterne opfordrer licensbetalere til at kræve momsen retur fra DR eller klage til EU-kommissionen.

Kunne du finde på at kræve dine licenspenge tilbage?

TV 2