Afsløring: Eks-ministre får dobbeltløn

Afsløring: Eks-ministre får dobbeltløn

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Når en tidligere minister runder 60 år, får vedkommende automatisk udbetalt en månedlig pensionsbonus for sit virke som minister, også selvom den pågældende politiker stadig er i arbejde. Det fremgår ifølge Ekstra Bladet af et svar fra Finansministeriet.
 
Det vil sige, at prominente navne som Bertel Haarder, Claus Hjort Frederiksen og Uffe Elbæk sideløbende med deres løn som folketingskandidater modtager pensionsbonus hver måned på skatteydernes regning. Sidstnævnte er modstander af sådan en ordning, men han har dog ikke tænkt sig at give afkald på sin ministerpension:
 
”Min principielle holdning er, at jeg selvfølgelig følger de regler som Folketinget beslutter, men vil meget gerne arbejde for at ændre dem,” lyder det i en sms fra Uffe Elbæk til Ekstra Bladet.
 
Alternativets leder mener desuden, at man bør ændre reglerne, så det først er muligt at få ministerpension, når man når den normale pensionsalder. Flere partier på Christiansborg ønsker da også at ændre den nuværende lovgivning, heriblandt Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten:
 
”Reglerne bør selvfølgelig være sådan, at man først får ministerpension, når man trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet – ikke mens man render rundt og stifter partier eller andet,” lyder det fra Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Præsidium, Pia Kjærsgaard.
 
Uffe Elbæk var kulturminister i et år og to måneder fra oktober 2011 til december 2012.
 
Hvad mener du om ordningen? Er der generelt for mange bonusser som tidligere eller nuværende politiker?
 
Ekstra Bladet
Tags: