Afsløring: Her er årets bedste bilmotor

Afsløring: Her er årets bedste bilmotor

image title: 
kurhan/123rf.com
Siden 1999 har det været en årlig tilbagevendende begivenhed at kåre årets bedste bilmotor.

Nu er dette års vinder fundet, og det blev den 3.9-liters biturbo V8-motor fra Ferrari for andet år i træk. Motoren findes i Ferraris 488 GTB og 488 Spider-modeller.

”Det er kun anden gang i historien for uddelingen af denne award, at en så kraftfuld motor som denne har vundet to år i træk. Ferraris V8 handler om fantastisk levering af kræfter, præcision og en vidunderlig motorlyd. Hvis ikke det allerede er, så bliver det en klassiker en dag,” fortæller Tony Robinson, grundlægger af International Engine of The Year Awards til Ekstra Bladet.

Foruden kåringen som årets bedste motor, tildeles der ligeledes en række andre titler i flere forskellige kategorier.

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du penge på din bilforsikring

Blandt andet blev den bedste motor under 1.0-liter også kåret, og her vandt Ford for sjette år i træk, med tre-cylinder motoren på 0,999 liter der sidder i modellerne Fiesta, B-Max og Focus.

”Den kompakte EcoBoost-motor fra Ford er stadig den bedste 1.0-liters, trecylindrede motor på markedet - selvom der kommer nye motorer på markedet hele tiden,” fortæller Dean Slavnich, medformand ved den 18. udgave af 'International Engine of the Year Awards' og chefredaktør for Engine Technology International til Ekstra Bladet.

Titlen som årets bedste grønne motor gik til Teslas elektriske motor fra Model S og Model X. Hvorimod årets bedste nye motor blev Hondas 3,5-liters V6-motor, der findes i sportsvognen Honda NSX.

Er din bils motor blandt én af årets bedste?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: