Afsløring: Illegale indvandre snyder det danske system

Afsløring: Illegale indvandre snyder det danske system

image title: 
micheleranchetti/123rf.com

I aften sendes dokumentaren ’Illegal i Danmark’ på TV 2, og her afslører immigranter blandt andet overfor skjult kamera, hvordan det er muligt at snyde sig til opholdstilladelse.

”Jeg vil give dig et godt råd. Du skal søge asyl her i landet. Du skal strikke en god asylsag sammen, og den skal du øve grundigt,” siger en pakistansk mand til TV 2s muldvarp 'Hassan’.

I dokumentaren er der en lang række eksempler på, migranter der kommer med gode råd og tips til hvilke falske forklaringer, programmets to muldvarper kan give til myndighederne for at få asyl.

Programmets afsløringer kommer dog ikke bag på, Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

” Hvis folk har en god nok forklaring og har øvet den længe nok, så kan de få asyl, selvom det er pure opspind. Det er så indlysende, at selv et toårigt barn kan forstå, at du ikke per definition er forfulgt, når du kommer op til den danske grænse, hvis du kommer fra et sikkert land som Tyskland,« siger han til BT.

Han mener at, det danske system simpelthen skal ændres, hvis man skal komme problemet til livs.
  
”Det siger jo, at folk er villige til at gøre hvad som helst for at få en opholdstilladelse i Danmark, og jeg tror også, vi har mange, der har løjet sig til asyl, så derfor bør vi i stedet for det nuværende system afvise folk ved grænsen.”

LÆS OGSÅ: Betjent får bøde for at glemme pistol på WC

Men det er ikke kun privatpersoner, der råder illegale immigranter til at bryde loven. Programmet afslører ligeledes, hvordan tre ansatte hos Kirkens Korshær råder illegale asylansøger til at tage imod sort arbejde, og de hjælper dem endda med at søge det frem på en computer.

”Vi kan ikke anbefale sort arbejde. Hvis det er for at overleve, må du gøre, hvad du er nødt til,” siger en anonymiseret mandlig medarbejder ved Kirkens Korshær til den ene af de to muldvarper i programmet.

Medarbejderne har efterfølgende fået advarsler og Helle Christiansen, der er chef for Kirkens Korshær understreger, at de tager skarpt afstand fra sort arbejde.

”Straks vi blev bekendt med det i slutningen af februar, tog vi fat i at forbedre kvaliteten. Vi har indskærpet tydeligt, at Kirkens Korshær tager afstand for sort arbejde. Det er farligt for personen og undergravende for samfundet,” siger hun til TV2.

Bør man straffes for at snyde sig til asyl? 

Avisen.dk 

BT


Tags: