Afsløring: Partier benytter ulovlig partistøtte

Afsløring: Partier benytter ulovlig partistøtte

image title: 
Foto: Francis Dean/123RF
I Danmark er anonyme pengedonationer til politikere lovlige, såfremt politikerne ikke kender de anonyme donorer. Men en omfattende aktindsigt som Berlingske har fået afslører nu, at politikerne alene i perioden fra 2007 til 2013 har modtaget mere end 7,2 millioner kroner fra anonyme donorer.
 
LÆS OGSÅ: SKAT ignorerede mulighed for milliard-indtægt
 
Problematikken ligger i, at partierne i rigtig mange tilfælde kender de anonyme donorer. Det viser en undersøgelse, som Berlingske har foretaget.
 
Udfra undersøgelsen kunne der udledes et massivt antal eksempler på folketingskandidater, lokalformænd, kasserer m.m der har modtaget kuverter med kontanter eller bankoverførsler fra personer, som partiet kender i forvejen. Disse personer er under strafansvar blevet angivet som ”anonyme tilskud”.
 
LÆS OGSÅ: Socialdemokrat fanget med bolig-fidus
 
Juraprofessor på Aarhus Universitet, Jørgen Albæk Jensen, siger til Politiko: “Det er indiskutabelt. Det kan godt være, at der er nogle, som tror, at de kan love donorerne anonymitet, men det kan de ikke. Det er ikke bare en omgåelse af loven. Det er også en omgåelse af selve teksten i loven”, siger han.
 
Hvad er din holdning til anonym partistøtte? Hvad er en passende konsekvens for partierne, nu sandheden er kommet frem i lyset?
 
Politiko

Tags: 
Nøgleord: