Afsløring: Ugler i mosen ved Dong-salg

Afsløring: Ugler i mosen ved Dong-salg

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Dele af Dongs aktier blev sidste år solgt til Goldman Sachs, ATP og PFA for 11 milliarder kroner, men nu viser det sig måske, at regeringen kunne have fået en højere pris for salget.
 
Ifølge Politiken viser et notat fra Kammeradvokaten til finansminister Bjarne Corydon (S), at Finansudvalget havde pligt til at bremse det kontroversielle salg, hvis der var mulighed for at få en højere pris. Denne pligt undlod Bjarne Corydon dog at fortælle udvalget om, ligesom han heller ikke informerede om andre bud på aktierne.
 
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at det er helt uhørt, at Bjarne Corydon ikke informerede udvalget om notatet, og han bakkes op af lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing.
 
”Det her lyder som relevante oplysninger, som Finansudvalget skulle have vidst, da det vedtog aktstykket. Specielt oplysningen fra Kammeradvokaten om, at Finansudvalget er forpligtet til ikke at godkende aktstykket, hvis det viser sig, at der er en bedre forretning,” siger han til Politiken.
 
Sagens hovedperson, Bjarne Corydon, afviser dog kritikken:
 
”Det står til enhver tid Folketinget og Finansudvalget frit, om de vil tiltræde et aktstykke eller ej. Det gælder også i forbindelse med det aktstykke, som lå til grund for kapitaludvidelsen i Dong,” skriver ministeren i en mail til Politiken.
 
Hvad mener du om sagen? Påvirker det Bjarne Corydons troværdighed?
 
MetroXpress
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter