Aktier for begyndere – Sådan kan du komme i gang med at investere

Aktier for begyndere – Sådan kan du komme i gang med at investere

image title: 
Aktier for begyndere – Sådan kan du komme i gang med at investere
Sponsoreret innhold skrevet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, men er lidt usikker på hvordan du kan komme bedst i gang med at investere dine penge? Eller vil du generelt bare gerne have lidt mere viden inden du kaster dig ud i det helt store investerings eventyr? Så vil vi i denne artikel kigge nærmere på hvordan du kan komme bedst i gang med at investere i aktier, og fortælle hvordan du fortager køb og salg af aktier.
 

Find de bedste aktier

Det er svært at sige hvad der er de bedste aktier, fordi der er ingen der kan forudsige fremtiden. Men du kan finde den type aktier som er bedst for dig og din risikovillighed. Når du skal vælge de aktier du skal købe, så er det nemlig vigtigt at du ved hvilken risiko du er villig til at løbe med dine penge.

Hvis du er typen der er bange for at dine aktier falder 5% på en dag og derfor vil sove dårligt om natten, så er det sandsynligvis mere relevant for dig at kigge på investeringsforeninger som er mindre volentile end enkeltaktier, mens dig som ikke er bange for aktiehop eller aktiefald, hvis du stoler på at aktierne nok skal stige i sidste ende, nok er mere velegnet til almindelige enkeltaktier, hvor der er mere risiko men også mulighed for en større gevinst.
 

Find en handelsplatform til at købe aktier på

Du skal nu finde en handelsplatform hvor du kan købe dine aktier på. Du kan også vælge at gøre det igennem banken, men ofte så er banken både dyr at handle igennem og deres handelsplatforme er ofte forældet i forhold til de andre platforme derude, som udelukkende har baseret deres forretning på at skabe en god brugeroplevelse til deres kunder som handler aktier og værdipapire hos dem. Her er mange muligheder, men de 3 største er Nordnet, Saxo Bank og Degiro. Her skal du ganske enkelt bare finde ud af hvilken platform som har de bedste vilkår for dig. Her bør du f.eks. kigge på hvor meget kurtage du skal betale for at købe og sælge aktier på de forskellige platforme.
 

Hvor mange penge skal du investere for?

Det er en god tommelfingerregel at man ikke bør investere for penge man ikke har råd til at tabe. Så man bør sørge for at nøjes med at investere for penge som man ikke skal bruge i nærmere fremtid, så man ikke risikere at meste penge som man reelt set har behov for. Derudover så bør man ikke investere mere i aktier end man kan sove om natten med hvis aktierne falder. Derfor bør du starte stille og roligt ud og finde ud af hvor meget af dine formue du syntes er ’’ok’’ at investere, og så kan du altid senere investere mere, når du både har fået mere erfaring og en bedre viden om hvor din grænse går.
Tags: