Aktiviteter for børnene

Aktiviteter for børnene

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Har du svært ved at finde aktiviteter til dit barn? Er du træt af, at han eller hun sidder foran skærmen hele dagen og spiller computerspil eller spil på spillekonsollen? Så kan du her i denne artikel finde inspiration til, hvilke andre aktiviteter du kan få dit barn til at beskæftige sig med.
 

Lad dit barn fordybe sig i en god bog

Børn elsker at læse – i hvert fald hvis de læser en god bog, der interesserer dem. Læsning er sundt for både børn og voksne, og det kan derfor være en rigtig god ide at undersøge markedet inden for bøger til børn for at finde en god bog, som dit barn kan fordybe sig i.

Det kan for eksempel være en eventyrroman, eller det kan være en bog, der lægger op til masser af sjov og spas. Det kan både være bøger, som barnet selv kan sidde og læse for sig selv, men det kan også være bøger, som I er sammen om at læse. På den måde kan du også blive involveret i læsningen og få kvalitetstid sammen med dit barn.

Det vigtigste er, at du finder en bog, der vil falde i dit barns interesse, da det ellers hurtigt kan gå hen og blive kedeligt for barnet. Du kan derfor med stor fordel tage dit barn med ud for at kigge på bøger, for eksempel på biblioteket, så dit barn selv kan vælge, hvilke bøger der skal lånes.

Når bøgerne er fundet, kan du skabe et hyggeligt sted, hvor dit barn kan sidde i fred og ro og slappe af, mens han eller hun sidder og læser. Det kan for eksempel være en hyggekrog i stuen, eller det kan være i en hængekøje i haven, hvis vejret ellers er til at opholde sig udendørs. Det kan også være inde på barnets eget værelse.

Senge kan være et rigtigt godt sted at ligge og læse, især hvis der er masser af puder og en god læselampe.
 

Slip fantasien løs

Børn kan have en livlig fantasi, og det gælder bare om at dyrke den så meget som muligt. Du kan derfor finde på sjove aktiviteter med dit barn, der involverer kreativitet og masser af fantasi. Det kan for eksempel være at bygge en drage, I kan tage ud og flyve med, når vinden blæser, eller det kan være forskellige former for håndarbejde, hvor I skal skabe noget helt nyt.

Det kan også være, at dit barn viser sig at have en interesse for selv at skrive historier eller for at tegne. Sørg i så fald for at have alle redskaber til rådighed. Køb en god bog, barnet kan skrive historier i.

 
Tags: