Alarmcentral svigter bange kvinde

Alarmcentral svigter bange kvinde

image title: 
Foto: georgejmclittle/123rf.com
En kvinde forsøgte den 19. juni 2016 at få hjælp fra alarmcentralen, da hendes psykisk syge ekskæreste forsøgte at skaffe sig adgang til hendes hjem, men hjælpen var dog ikke-eksisterende.

Samtalen udviklede sig i stedet til en fornærmelse af kvinden, selvom hun blandt andet påpegede, at hun kunne blive slået ihjel om lidt.

Det viser en aktindsigt, som TV 2 har fået fra ‘Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i forbindelse med politiklagemyndighedens afgørelser i klagesager af alarmcentralen.

LÆS OGSÅ: Sådan skræmmer du indbrudstyven væk

Den utilfredse kvinde var åbenbart blevet stillet forkert om af omstilling, og råbte derfor frustreret af politiassistenten på alarmcentralen, da hun endelig kom igennem.

I stedet for en beroligende stemme blev kvinden mødt med en belæring om takt og tone.

“Næste gang du råber efter mig, så lægger jeg røret, for det gider jeg simpelthen ikke finde mig i,” lød det fra politiassistenten på alarmcentralen, hvilket fik kvinde til at svare:

“Ja, det er så fint nok, men hvis jeg er slået ihjel lige om lidt, så husker de jo godt det her opkald, ikke?”
Hertil svarede politiassistenten:

“Jaja, men så sender vi en ligvogn, ikke …..”

DUP har afgjort sagen om skriver følgende om politiassistenten:

“Det er vores vurdering, at politiassistent (…) håndtering af samtalen med dig ikke levede op til forpligtelsen til at optræde høfligt og hensynsfuldt og ikke tog højde for, at du befandt dig i en vanskelig situation.”

Læs hele samtalen her:

Hvad ville du gøre i en lignende situation?

TV 2
Tags: