Allergi: Sådan sparer du penge på din medicin

Allergi: Sådan sparer du penge på din medicin

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
En ny undersøgelse udført af metroxpress i samarbejde med Apotekerforeningen, viser, at allergimedicin kan fås til mindst en tredjedel af prisen, hvis du går på apoteket i stedet for det lokale supermarked.
 
Dette skyldes, at man på apoteket kan købe kopimedicin i større pakker, der har den samme virkning som de dyrere præparater.
 
”Det er den samme medicin, du kan få på apoteket, bare billigere og samtidig har apoteket fagligheden til at hjælpe dig med, hvordan du bedst behandler din allergi,” udtaler sundhedsfaglig direktør i Apotekerforeningen, Birthe Søndergaard,
 
Der er mange penge at spare for danskerne i sidste ende, fordi Ceterizin, som er det mest populære allergimedicin i Danmark, kan både købes i en dyrere og billigere udgave. I den dyrere ende ligger mærkevareversionerne Benaday og Zyrtec, men det kan også købes som kopimedicin på apoteket under navnene Alnok, Ceterizin og Vialerg.
 
LÆS OGSÅ: Se bryllup tage helt uventet drejning

Ifølge Astma-Allergi Danmarks vicedirektør, Anne Holm Hansen, skal man ikke forvente højere kvalitet ved de dyrere præparater:
 
”Det er enorme prisforskelle der er. Ikke mindst i lyset af, at vi ved de billige kopier som udgangspunkt er nøjagtig lige så gode som de dyre."
 
Seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk, Sine Jensen, pointerer, at danskerne skal vænne sig til at se på priser, når de køber medicin.
 
"Undersøgelsen viser med stor tydelighed, at man også skal se sig rigtigt grundigt for, når man køber sin medicin, og det er vi måske ikke helt vant til."
 
Kendte du til denne besparende metode, og kan du give nogle gode tricks til andre med allergi?
 
MetroXpress
Tags: