Alternativ metode til rygestop

Alternativ metode til rygestop
En britisk læge som er specialist i narkoafvænning, står nu frem med en alternativ metode, som skal få folk til at stoppe med at ryge. Lægen har selv været storryger.
Foto: Pixabay

Den britiske læge, Max Pemberton, har i årevis kæmpet med sit rygestop. Nu står han frem med en opskrift på, hvordan et vellykket rygestop skal gribes an.

 

Hans metode er kognitiv terapi, hvor man går ind og ændrer ved en persons tankemønstre. Pemberton har lavet en liste med fire punkter, som man skal besvare, hvis man ønsker at stoppe med at ryge.

 

1: Skriv ned, hvad du elsker ved cigaretter og hvorfor. Skriv ned hvad du får ud af at ryge.

 

2: Skriv alle de faktorer, som forhindrer dig i holde op med at ryge.

 

3: Gå tilbage til punkt et, og skriv alle de ting du får ud af ikke at ryge. Dernæst skal du sammenligne de to lister: hvad du får ud af ikke at ryge, og hvad du får ud af at ryge.

 

Pemberton mener, at alle de punkter der står under hvad du får ud af at ryge, er en illusion. Det er punkter som virker sande for dig, men i virkeligheden er de det ikke, mener han.

 

4: Indtag rollen som advokat, og fremfør herefter alle positive argumenter for liste et og to. Derefter skal du indtage rollen som anklager. Dette vil angiveligt give dig et objektivt syn på sagen, mener Pemberton.

 

Hvad mener du om denne metode til rygestop?

 

MX


Nøgleord: