Alternativt forslag: Cykelrør med medvind i København

Alternativt forslag: Cykelrør med medvind i København

image title: 
Foto: Alternativet.dk
I Alternativet gør de, hvad de kan for at leve op til partinavnet. I hvert fald står formanden for partiets bestyrelsen i Københavns omegns storkreds, Per Bruun, bag et forslag, der vækker mindelser om Jacob Haugaards valgkampagne i 1994.

På Alternativets hjemmeside kommer han således med følgende kommentar:

”I min vision for transport er der i større byer overdækkede cykelruter og måske endda egentlige rør, der kan føres ovenpå eksisterende veje. De kan udstyres med solceller, der kan drive nogle vindturbiner, der kan skabe medvind i rørene og om vinteren holde dem frostfri.”

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Tag cyklen på arbejdet 

Over for Ekstra Bladet slår Per Bruun fast, at der er tale om en ”strøtanke”, og at det ikke er blevet debatteret i alternativet. Han er dog ikke uden håb.

”Når tiden kommer til det, kunne man godt forestille sig, at man kunne undersøge muligheden for, om der er andre, der synes det samme. Det vil jeg slet ikke afvise,” siger Per Bruun.

Alternativets formand, Uffe Elbæk, slår fast, at medvind i cykelrørene ikke er en del af partiets program, men afviser, at det giver partiet et fjollet skær.

”Det synes jeg ikke. At gå ud og finde ud af, hvordan man kan transportere sig på andre måder, fred med det,” lyder det fra Uffe Elbæk.

Hvilket indtryk af Alternativet efterlader Per Bruuns forslag dig med?  

Ekstra Bladet
Tags: