Altid sulten? Her er grunden

Altid sulten? Her er grunden

image title: 
Foto: dolgachov/123rf.com
Har du svært ved at holde dig tilbage, når du får mad serveret, og fordi din mave føles mave som et tomt hul? Så er det måske en god grund til at finde ud af hvorfor.
 
Ifølge metroXpress har mediet Lajkat snakket med diætisten Shona Wilkinsom, som kommer med fem årsager til, at vi går og føler os sultne.
 
Flere af dem kan man aktivt gøre noget ved, og dermed mindske risikoen for at komme til at overspise.
 
1: For lidt søvn
Det er videnskabeligt bevist, at der er sammenhæng mellem for lidt søvn og overspisning. Så sørg for at gå i seng i ordentlig tid, så du ikke vågner op med et hul i maven.
 
2: For lidt vand
For lidt indtagelse af vand, gør din krop forvirret, og den kan tro, at den er sulten, selvom det bare er, fordi du er i væskemangel. Især her i sommerperioden er det vigtigt, at du drikker nok vand.

LÆS OGSÅ: Chokoladeelsker? Derfor kan du bare spise løs

3: Din cyklus
Denne her går ud til alle kvinderne. I tiden omkring din menstruation er du ofte lidt mere sulten, end du plejer. Vær opmærksom på det, og sørg for at gøre nogenlunde sunde valg, når sulten melder sig.
 
4: Graviditet
Igen – en årsag, der ikke er så gældende for mænd. Men graviditet kan også være en grund til, at du render rundt og drømmer om store burgere og is i lange baner, og det er der intet galt i.
 
5: For mange kulhydrater
Et nedslående faktum, men ris, pasta og kartofler er ikke madvarer, som umiddelbart stiller din sult, og derfor kan man have tendens til at spise mere. Når det endelig skal være, så gå efter de grove varianter, da de mætter meget mere.  
 
Har du problemer med overspisning?

MX.dk 
Tags: 
Nøgleord: