Altid sulten? Sådan begrænser du din sult

Altid sulten? Sådan begrænser du din sult

image title: 
schum45/123rf.com
Når du for hundrede syttende gang begiver dig ud i køkkenet for at stille den lille sult, bør du måske overveje, om du rent faktisk er sulten, eller om det snarere er noget din hjerne bilder sig ind.

En undersøgelse viser, at hvis du ser over to timers fjernsyn om dagen, bevirker det, at du indtager mere mættet fedt, fordi du ofte overspiser, når du ser fjernsyn samtidig, det skriver Woman.dk.

Hvis du sover dårligt om natten eller måske bare kommer for sent i seng, kan det også være med til at øge din sult. En undersøgelse viser, at søvnmangel øger sulten og kan medvirke til, at du spiser større portioner.

Er du samtidig stresset, kan det give ekstra lyst til søde sager, fordi fedt og sukker kan hæmme dele af hjernen, der producerer stress.

Når du spiser for meget sukker, betyder det, at du producere mindre leptin, og dermed øger hormonet ghrelin, det får din hjerne til at tro, at du er sulten.

LÆS OGSÅ: Et forkert fyldt køleskab kan gøre dig syg

Hvis du i en stresset hverdag alligevel får presset træning ind, har det ikke nødvendigvis den ønskede effekt. Ifølge personlig træner Susie Lemmer tror mange, at de forbrænder langt mere på en træning end de rent faktisk gør, og derfor spiser de også det mere.

Tyggegummi kan ligeledes være med til at øge sulten, på grund af de sødestof som det indeholder. Så når du tygger løs, vækkes din appetit, og du får lyst til sukker og fedt.

Drikker du meget sodavand? Det kan også gøre dig ekstra sulten. Ifølge en undersøgelse fra Birzeit Universitet i Palæstina udløses hormonet grehlin, når du drikker sodavand, og det er med til at øge din appetit.

Så hvis du vil slippe af med den konstante sult, kan det med andre ord være en god idé at droppe sodavand, tyggegummi, sukkerholdige produkter og huske at slappe af.

Er du konstant sulten?

Woman
 
Tags: 
Nøgleord: