Amerikansk delstat: Skydning er humant

Amerikansk delstat: Skydning er humant

image title: 
Foto: Mirko Vitali/123rf.com
Et flertal i den amerikanske delstat Utahs to folkevalgte kamre mener, at henrettelser ved skydning skal genindføres. Man har i de senere år benyttet sig af giftsprøjter, og går forslaget igennem vil Utah være den første delstat i USA, der genindfører skydning som henrettelsesmetode.
 
I 2004 gik Utah over til at benytte giftsprøjter, men den henrettelsesmetode har mødt skarp kritik de seneste år. Henrettelser i flere amerikanske delstater er ofte gået galt, og de dødsdømte har i flere tilfælde oplevet unødige smerter og langtrukne henrettelser.
 
Skydning skulle ifølge flere tilhængere være en langt mere human måde at tage et andet menneskes liv på. Republikaneren Paul Ray, der står bag lovforslaget, siger til Ritzau, at ”de forbløder hurtigt”, og henviser til, at de dødsdømte ved skydning dør på mellem 3-5 sekunder.
 
Store internationale medicinselskaber har stoppet både salg og produktion af lægemidler, der er blevet brugt til henrettelser med giftsprøjte, af etiske årsager. Danske Lundbeck modtog for år tilbage kritik for salg af lægemidler til amerikanske delstater med henblik på dødsstraf.
 
Hvad er din holdning til dødsstraf? Er skydning mere humant end giftsprøjter?
 
TV2

 
Tags: