Anders And bliver sagsøgt

Anders And bliver sagsøgt

image title: 
Arkiv/SOL.dk
Forsiden på bladet, der udkom for cirka to år siden, er ulovlig ifølge Forbrugerombudsmanden. Øverst på siden er der reklame for en konkurrence i samarbejde med den Blå Planet.

Men nedenunder på forsiden, kan man se Rip, Rap og Rup sammen med deres onkel Anders, der holder fast i en hammerhaj. Og nederst i højre hjørne kan man se akvariet, Den Blå Planet, der ligger på Østamager.

Forbrugerombudsmanden mener, at forsiden fungerer som skjult reklame over for børn og unge, som er den primære målgruppe for bladet, og politianmelder nu udgiveren, Egmont Publishing, samt den tidligere chefredaktør på Anders And for ulovlig markedsføring.

LÆS OGSÅ: Faster sagsøger nevø for 830.000 kroner 

Administrerende direktør på Den Blå Planet, Dorte Gleie, udtaler til Politiken sig således:

”Det har naturligvis aldrig været vores hensigt bevidst at overtræde markedsføringsloven. Men set i bagklogskabens lys kan vi godt se, at man kan blive i tvivl om, hvad der er reklame, og hvad der er redaktionelt stof i Anders And-bladet.”

Marketingchef hos Egmont Publishing, Gitte Hoffmann, beklager også situationen på vegne af virksomheden:

”Vi er rigtig kede af det. Vi havde ingen intentioner om at skjule, at der var tale om reklame, og vi mente, vi havde gjort det tydeligt ved at nævne en konkurrence og bringe et logo fra Den Blå Planet.”

Men forbrugerombudsmanden, Christina Toftegaard Nielsen, afviger ikke fra politianmeldelsen på trods af begge involverede parters beklagelser.

”Der gælder særligt skrappe krav til, hvor tydeligt det skal fremgå, at der er tale om reklame, når målgruppen er børn og unge. Da Anders And-bladet er et medie, der primært henvender sig til børn, er sagen alvorlig,” siger hun til Politikken.

Tænker du over hvilke reklamer dit barn bliver udsat for? Del din mening om artiklen i debatten.

Politiken