Angelina Jolie lokker fattige børn med penge

Angelina Jolie lokker fattige børn med penge

image title: 
Foto: Evgeniy Stetsko/123rf.com
Angelina Jolie har altid været kendt som en af Hollywoods mest generøse mennesker, når det kommer til nødhjælp og velgørende arbejde, men nu er den kendte skuespiller kommet gevaldigt i modvind.

I et interview med Vanity Fair fortæller hun om sin kommende film, ’First They Killed My Father’, som handler om folkemordet i Cambodja i 1970’erne, hvor 1,7 millioner mennesker døde.

Hovedrollen er en lille pige fra Cambodja, der overlevede massakren, og i forsøget på at finde hende tog Angelina Jolie og hendes filmhold nogle ganske alternative metoder i brug.

Som en del af castingprocessen tog de rundt til børnehjem og skoler i slummen i Cambodja og lagde penge på et bord foran børnene, hvorefter de bad dem tænke på noget, de havde brug for pengene til. Dernæst tog casterne pengene igen og lod som om, de fangede det pågældende barn.

”Da hun blev tvunget til at give dem tilbage, blev hun overvældet af følelser. Alle de forskellige ting kom strømmende tilbage,” fortæller Angelina Jolie til Vanity Fair om pigen Srey Moch, der endte med at skulle spille hovedrollen.

”Da hun senere blev spurgt, hvad pengene var til, sagde hun, at hendes bedstefar var død, og de ikke havde penge nok til en fin begravelse,” fortsætter Angelina Jolie.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller er den 8. populæreste i verden

De udtalelser har i den grad fået folk til tasterne, og de er ikke just imponerede over filmstjernen.

”Angelina Jolie fortæller til Vanity Fair, hvordan hun fandt hovedrollen til sin Khmer Rouge-film ved at friste belastede børn med penge og så tage dem væk igen,” skriver Kay Burley på Twitter, hvor hun deler et screenshot af passagen fra interviewet.

Hun bakkes op af en anden Twitter-bruger.

”Hvad fanden! Jeg kan slet ikke komme mig over, hvor ulækkert, respektløs og vanærende den opførsel er. Alt det bare for at caste til en film. Chokerende!” skriver Rob Hamilton.

Angelina Jolie har selv tætte bånd til Cambodia, hvor hendes ældste søn, Maddox på 15 år, er adopteret fra. Hun har gennem FN arbejdet med flygtninge i landet siden 2001, og Jolie har desuden etableret en fond, der skal fremme udvikling i landdistrikterne.

Hvad mener du om Angelina Jolies castingmetoder?

MX
Tags: