Anholdt for at sove over sig

Anholdt for at sove over sig

image title: 
Foto: Allan Swart/123RF
”Jeg er dybt rystet, og det sidder stadig i kroppen. Jeg sad i isolationscelle, skulle smide tøjet og gå ned på hug. De tog også min medicin. Det er en skandale, at det kan ske i Danmark.” Sådan fortæller 52-årige førtidspensionist Jeanette Thyrring fra Ballerup om hendes oplevelse med politiet.

Optakten til denne episode skyldtes, at Jeanette Thyrring ikke var dukket op i retten, da hun skulle vidne i en sag den 17. december. Årsagen var, at hun uheldigvis havde sovet over sig. Hun ringede straks til retten efter at være vågnet og forklarede sig. Hun tilbød at hoppe i en taxa og tage til retten med det samme, men fik at vide, at alle var taget hjem, fordi flere ikke var dukket op.

LÆS OGSÅ: Rocker får 100.000 i erstatning

Senere udsteder en dommer en kendelse over Jeanette Thyrrings anholdelse, som skulle ske 24 timer før det næste retsmøde blev afholdt.
Jeanette Thyrring fik gennem en bekendt kenskab til denne kendelse, og ringede derfor ind for igen at forklare hvad der var sket. Hun regnede med, at alt nu gik i orden efter samtalen. Men 24 timer inden næste retsmøde blev hun alligevel hentet af politiet, og anbragt i en isolationscelle.

Jeanette Thyrring har nu kontaktet en advokat og søger om erstatning for hændelsen.
 
Hvad er en god undskyldning for ikke at dukke op i retten? Fortjener Jeanette Thyrring en erstatning?

Ekstra Bladet