Apple viser tænder: Ny iPhone står skarpt

Apple viser tænder: Ny iPhone står skarpt

Dette indhold er sponsoreret.

For få timer siden gik Tim Cook og hans skarpe team af hardware-ingeniører af scenen efter at have lanceret endnu en iPhone-model for offentligheden. Og til forskel fra tidligere lanceringer var det en tam fornøjelse at se salen i det karakteristiske Apple-hovedkvarter helt tomt og uden publikum.
 
Men præsentationen i sig selv var alt anden end tom. Og få timer efter showet startede, kunne man rundt i hele verden finde måbende seere, der måske havde svært ved at tro, hvad de lige havde overværet. Og det var til en anden iPhone 12-pris, end mange havde forventet.

 

En banebrydende ny iPhone i et ældre, velkendt design

En af de ting, der for alvor var iøjnefaldende ved den nye iPhone, var utvivlsomt, at der var noget ganske genkendeligt ved det design, man havde valgt til den nye model. For selvom det unægtelig var et nyt design, er det vist ikke helt nyt alligevel. Og for mange skulle man lige tilbage i erindringerne for at fange synergien.
 
For første gang i syv år har man nemlig valgt at vende tilbage til et designmønster, der ikke har været anvendt længe. Med kantede sider og en helt flad skærm kan man nemlig ganske nemt genkende det design, Apple havde tilbage i modellerne iPhone 3 og 4. og selvom man havde kasseret det til fordel for et mere smooth og elegant design, er det ikke helt ved siden af på den nye iPhone 12.
 
Specielt vildt er dog, at man samtidig har formået at opgradere samtlige funktioner i den nye iPhone 12, samtidig med at man har gjort den 11 % tyndere end tidligere. Og det giver faktisk modellen den elegance, som var svær at fremhæve i de ældre modeller. Og på den måde bliver det ældre kantede design ret spændende i en ny og mere slim version – der samtidig tager dig en tur ned af memory lane.
 

Ny performance udover al logik

Hovedtemaet for den nye iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max var dog, at man med denne model ville lægge barren ekstremt højt i relation til ydeevne og performance. Og det må man om noget sige er lykkedes.
 
Men en 6-core CPU og 4-core GPU er iPhone 12 nemlig vildere end vild. Og i rigtig mange tilfælde vil den kunne sammenlignes med en PC, da den vil være i stand til at spille nogle af de mest krævende spil, samtidig med at den er genial at anvende til livestreaming og internetsurfing på højt plan.
 
Netop den vilde performance i form af øget fokus går da også godt i spænd med at Apple samtidig med det lancerer en model, der som den første af sin slags kan tilgå det omdiskuterede 5G-netværk. Og det er især for de performance-fokuserede interessant, de det giver de allerbedste vilkår for at kunne bruge sin smartphone til netop det, man ønsker – uden, at man skal overveje, hvorvidt både internetforbindelsen og hardwaren kan følge med, når der kræves en ekstra ydeevne.
 
 
Tags: