Arbejdsløs mand bliver millionær om 6 år

Arbejdsløs mand bliver millionær om 6 år

image title: 
Foto: szefei/123rf.com
Da den danske rigmand og møntsamler L. E. Bruun døde i 1923, efterlod han sig et noget specielt testamente. Her stod nemlig, at hans værdifulde møntsamling skulle på auktion 100 år efter hans død, og at pengene herfra skulle tilgå hans efterkommere.

En af disse er 57-årige Hans Henrik Bruun fra Birkerød, som er arbejdsløs og i det hele taget aldrig har været specielt velstillet rent økonomisk. Det vides naturligvis ikke, hvad møntsamlingen – som består af knap 18.000 sjældne mønter – kommer til at indbringe, men den er forsikret for 250 millioner kroner, så Hans Henrik Bruun kan i hvert fald se frem til et anseeligt beløb.

LÆS OGSÅ: Får rekordstor bøde efter dansk millionsvindel

Frem til dagen for auktionen befinder møntsamlingen sig i Nationalbankens topsikrede kælder, hvor den efter L. E. Bruuns ønske er reserve for Nationalmuseets Kongelige Mønt- og Medaillesamling. Der skal derfor udbryde brand, eller samlingen skal stjæles, før Hans Henrik Bruun ikke får del i den efterladte arv.

Den 57-årige arbejdsløse mand har hele sit liv vidst, at der ventede ham et millionbeløb ude i fremtiden, men alligevel har han ikke gjort sig de store overvejelser omkring, hvad arven skal bruges til:

”Indimellem hører man om folk, der har vundet den store gevinst i lotto, og når man spørger dem et år efter, om det har forandret deres liv, bor de enten i det samme hus eller har formøblet det hele. Hvilken type er jeg? Jeg ved det ikke. Vi må vente og se. Måske vil jeg købe et nyt golfsæt,” siger Hans Henrik Bruun til Weekendavisen. 

L. E. Bruuns møntsamling ventes helt præcist at komme på auktion den 21. november 2023.

Hvad er det bedste, du nogensinde har arvet?

BT
Tags: