Arbejdsløse bliver svigtet

Arbejdsløse bliver svigtet

image title: 
Foto: Pixabay
Erhversorganisationen Dansk Industri alarmerer i en ny kampagne om mangel på arbejdskraft og kommer med en række løsningsforslag – heriblandt udenlandsk arbejdskraft og en forhøjelse af pensionsalderen.
 
Stine Brix, erhversordfører for Enhedslisten, mener, at arbejdsgivernes påstand om at der mangler arbejdskraft, er yderst flabet over for de utallige arbejdsløse danskere. Det skriver Jyllands-Posten.
 
"Hvis arbejdsgiverne mangler arbejdskraft, så synes jeg, de skal ringe til det nærmeste jobcenter eller a-kasse, så er jeg sikker på, at de hurtigt kan få hjælp," siger Brix i en skriftlig kommentar til DI's kampagne.
 
Partiet anerkender, at der i visse brancher mangler arbejdskraft, blandt andet håndværkerbranchen, hvor der lige nu er mangel på elektrikere og industriteknikere. Men løsningen på problemet er ikke at importere udenlandsk arbejdskraft, mener partiet.
 
LÆS OGSÅ: Enhedslisten vil indføre jobgaranti
 
"Det problem kan vi kun løse, hvis arbejdsgiverne tager lærlinge. Køen til en praktikplads vokser og vokser, fordi arbejdsgiverne ikke påtager sig deres del af ansvaret for at uddanne fremtidens arbejdskraft," siger Brix.
 
Hun opfordrer virksomhederne til at påtage sig et ansvar ved at henvende sig til de arbejdsløse og tilbyde dem jobs samt at tilbyde flere praktikpladser.
 
Karsten Dybvad er direktør for Dansk Industri, og han gav onsdag en forklaring på kampagnens budskab til Berlingske.
 
Han udtaler, at problemet med manglende arbejdskraft ikke kan løses ved ét enkelt tiltag, men derimod en blanding af flere forskellige, heriblandt at folk begynder ogat arbejde mere eller går senere på pension, at flere får fra overførelsesindkomst til job og at der bliver importeret udenlandsk arbejdskraft.
 
Hvad mener du om de arbejdsløses forhold herhjemme? Er det flabet, når Dansk Industri foreslår at importere udenlandsk arbejdskraft, i stedet for at ansætte danske arbejdsløse?
 
Jyllands-Posten

Tags: 
Se debatter