Kærlighedensfrugten Lychee

Kærlighedensfrugten Lychee

Sponsoreret indhold

Der findes mange forskellige slags frugter på denne plant. De gror forskellige steder i verdenen, størrelserne er forskellige og nogle smager bedre end andre, men dette er selvfølgelig subjektiv. En lækker frugt er bl.a. lychee, som også er kendt for at være kærlighedsfrugten.

Hvad er Lychee?
Lychee er navnet på den røde frugt, som vi kender som kærlighedsfrugten. Den er ikke stor på størrelsen, ligeså stor som to mandeler. Den er rødlig og har små knopper på overfladen. Skrællen er hård, dog nem at pille af. Frugten smager sød og syrlig og kan godt minde om jordbær.

Frugten kan spises på forskellige måder. Fjern frugtskallen og spis det hvide frugtkød eller kan den også bruges i forskellige retter. Den kan spises til mellemmåltider, til is, frugtsalater og alle mulige desserter samt drinks som pynt. Derudover er der også nogle, der bruger den til ris, kød osv. Det har en dejlig smag, så kunne man have lyst til en allerede i dag, så kan det kan købes på denne hjemmeside. Den kan også købes i fysiske butikker, men ellers kan man finde den online i dåse, som juice eller bare som frugt.

Anvendelse af frugten

I køleskabet kan man have den i et par uger inden den rådner, så man skal spise den hurtigst muligt efter den er køb. Frugten kan også fås i dåse og som juice. Derudover indeholder frugten nogle gode vitaminer som C-vitamin, E-vitamin, B3-vitamin osv. Disse vitaminer kan være super godt for ens krop og knogler. Flere af vitaminerne ser man også i andre frugter eller mad generelt.

Litchi frugten kan spises og anvendes på forskellige måder i dine måltider. Man kan naturligvis spise frugten som den er, dog skal man ikke spise stenen i den, da den er giftig og kan gøre dig syg. Man kan også bruge frugten forskelligt. Bl.a. kan man bruge frugten i retter med ris eller salat. Nogle bruger den også i køb, for at få olielugten væk. Derudover bruges den også i drinks enten som pynt eller så drinken har en smag.

Frugten har en sød og stærk smag. Den kan godt minde om andre frugter, dog er det bedst at man selv prøver den ad, hvis man ikke allerede har.

Litchi frugten giver nemlig en god følelse og er en meget sommerrig frugt. Med en kold litchi drink kan den virke super godt om sommeren, hvor man er tørstig og ikke altid har lyst til vand. På den måde køler frugten dig ned i det gode vejr og forhåbentligt giver den dig nogle skønne minder i dit hjem, på stranden eller i sommerhuset.

Historien bag frugten
Lychee stammer fra Kina, her har man dyrket det i mange år. Ud over Kina dyrkes lychee i også andre steder som bl.a. Taiwan, Indien, Australien, USA, Sydafrika, Madagaskar og mange flere lande. Mange lande er nemlig glad for denne specielle frugt.

Lychee træerne vokser i regnskove i Sydøstasien herunder Kina. Frugten har også en interessant baghistorie.

Grundet til at Lychee er kendt som kærlighedsfrugten er nemlig historien bag. Man siger, at en kinesisk kejser var lun på en hofdame og plantede derfor træet med frugten for at gøre hende glad. I dag kan man sige, at frugten gør mange af os glad, fordi den har en skøn smag, der minder om det dejlig solskinsvejr.