Arvingerne: Derfor døde Hannah

Arvingerne: Derfor døde Hannah

image title: 
Petar Paunchev/123rf.com

Hver søndag aften samles mange danskere foran fjernsynet klokken 20 for at følge med i arvingernes liv.

I går steg spændingen i sæsonens andet afsnit, da datteren Hannah forsvandt. Afsnittet tog til sidst en uventet drejning, da den unge datter blev fundet død i en ulykke.

Ulykken skete under en ulovlig miljøaktion i Grønland, som Hannah og hendes kunstervenner havde iværksat. Hannah væltede på en snescooter og blev senere fundet livløs i kulden.

Hændelsen kom som et chok for mange seere, og det kan virke uforståeligt, hvorfor den unge pige skulle miste livet.

Ifølge forfatteren Maya Ilsø, skal Arvingerne illustrere det virkelige liv, hvortil døden ligeledes er en naturlig og til tider sørgelig del.

”Ja, det er barsk. ’Arvingerne’ er ligesom alt andet drama en Maggi-terning af livet. Døden er en del af vores liv. Men det var anderledes, da Veronika døde. Det er mere naturligt, end når et ungt menneske dør. Det er ubarmhjertigt, ” fortæller forfatteren til BT.

LÆS OGSÅ: 19-årig døde på mystisk vis nytårsaften

Forfatteren blev ligesom mange seere også selv rørt til tårer, da hun så optagelserne fra Grønland første gang. Men Hannahs død skete ikke uden grund. Der er et budskab, som får betydning for resten af sæsonen.

”Hannahs død er omdrejningspunktet i tredje sæson af ’Arvingerne’ – hvad vil vi give videre til næste generation? Og efterlever vi selv vores dybeste værdier? Hannahs død forandrer alt. Hannahs død er et uheld. De unge har selv udsat sig for en risiko, men alligevel er det ubærligt, ” fortæller Maya Ilsø.

Døden kan også føre noget positivt med sig, og Maya Ilsø lover seerne, at de næste afsnit trods sorg og ulykke også vil handle om en masse andet:

”Der er en masse lys og håb. Døden kan bringe meget lys og håb med sig. Hannah døde for det, hun troede på. ”

Hvad mener du om Hannahs død?

BT


Tags: 
Nøgleord: