Australien til EU: Send flygtninge tilbage

Australien til EU: Send flygtninge tilbage

image title: 
Foto: Khatawut Chaemchamras/123rf
Natten til søndag kæntrede et skib med op til 700 flygtninge ombord i Middelhavet. Alle mistede livet.

Det har nu fået Australiens konservative regeringsleder, Tony Abbott, til at henvende sig til EU’s stats- og regeringschefer. Han mener, at man i EU skal gøre, som man har haft succes med i Australien i halvandet år.

Her patruljerer man de omkringliggende farvande i forsøget på at stoppe flygtningene. Både med flygtninge, der opdages på åbent hav, samles op eller tvinges til at vende om. Den australske politik møder dog stor kritik af FN, der kalder den for inhuman.

LÆS OGSÅ: LA vil bestemme asylspørgsmål

Ifølge nyhedsbureauet AFP siger Tony Abbott følgende:

”Vi har hundredvis, måske tusindvis, af mennesker, der drukner i forsøget på at nå fra Afrika til Europa. Den eneste måde at stoppe disse dødsfald på er ved at stoppe bådene”. Han appellerer til, at man i EU indfører en strengere politik, som vil sætte en stopper for menneskesmuglerne.

I Australien sender man de stoppede både med flygtninge til enten transitlandet Indonesien, eller Nauru, Papua Ny Guines eller Cambodja, som regeringen betaler for at huse asylansøgerne, mens man behandler deres sag.

Australiens hårde politik på området møder skarp kritik fra både FN og flere internationale menneskerettighedsorganisationer, der mener, at Australien handler i strid med Flygtningekonventionen fra 1951, som landet selv har skrevet under på.

Hvad mener du om Australiens politik? Er det blot en måde at undgå flygtninge på?

TV 2
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter