Avisannoncer skal holde flygtninge væk

Avisannoncer skal holde flygtninge væk

image title: 
Foto: foottoo/123rf.com
Integrationsminister Inger Støjberg (V) er parat til at holde flygtninge væk fra Danmark ved at indrykke annoncer i udenlandske aviser, som skal udviske det glansbillede, mange flygtninge har af Danmark.

Initiativet kommer på baggrund af erfaringer fra Frontex, som er EU’s grænseagentur. Her kunne man torsdag fortælle, at menneskesmuglere har et detaljeret skema over EU-landenes velfærdsydelser og ventetid på familiesammenføringer, så flygtninge før afrejse kan beslutte slutdestinationen på baggrund af informationerne.

LÆS OGSÅ: Danmark tager 0 af 32.000 flygtninge

Skemaet blev lagt op på en hjemmeside i 2014, og når nu diverse informationer om Danmark så nemt når frem til menneskesmuglere og flygtninge, er annoncerne ifølge Inger Støjberg et effektivt middel til at ændre på billedet af Danmark. Hun afviser dog, at der er tale om en skræmmekampagne:

”Annoncerne skal indeholde nøgtern information om halvering af ydelser og andre stramninger, vi kommer til at vedtage. Den slags informationer spreder sig lynhurtigt,” forklarer hun til DR Nyheder.

Initiativet er endnu blot i startfasen, men Inger Støjberg fortæller, at hun regner med, at annoncerne skal indrykkes i aviser i lande som Tyrkiet og andre steder, hvor menneskesmuglere holder til.

Hvad mener du om Inger Støjbergs planer? Er der tale om en skræmmekampagne?

DR Nyheder                      
Se debatter