Bøde for uagtsomt manddrab?

Bøde for uagtsomt manddrab?

image title: 
Foto: tomas1111/123rf.dk
De to veninder, 19-årige Julie Lystlund Christiansen og 21-årige Sarah Lønne Grønbæk, havde sidste år planlagt en tøsetur til Silkeborg, men desværre nåede pigerne aldrig frem. Den 5. december 2014 mistede de to unge kvinder nemlig på tragisk vis livet i en voldsom trafikulykke på motorvejen ved Horsens.

En 23-årig lastbilchauffør ramte kvindernes hvide Volkswagen Up med 90 kilometer i timen, og dræbte dem på stedet.
Retssagen mod den unge chauffør starter den 13. maj, og selvom anklageren kræver fængselsstraf og betinget frakendelse af kørekort, er der sandsynlighed for, at han slipper med en bøde. Højesteret har nemlig i flere afgørelser om uagtsomt manddrab fastslået, at de tiltalte som udgangspunkt skal straffes med en bøde.

LÆS OGSÅ: Marianne tæt på selvmord: Frosset ud på arbejdet

Dette har fået pigernes forældre til at stå frem og fortælle deres historie, da de ønsker, at der kommer fokus på strafferammen i forbindelse med trafikdrab.

”Pigerne havde ikke gjort noget forkert. De var på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. Det er så uretfærdigt og meningsløst, at de skulle miste livet på den måde, og de fortjener at få retfærdighed. Det får de ikke, hvis han kan slippe med en betinget frakendelse af kørekortet og måske en bøde eller en kort fængselsstraf. Det bør have mere vidtrækkende konsekvenser, at man tager andre menneskers liv, fordi man ikke passer sin kørsel. Derfor vil vi have politikerne til at tage Julie og Sarahs død alvorligt,” siger Julie Lystlund Christiansens far Flemming Christiansen.

Synes du, at strafferammen for uagtsomt manddrab i trafikken skal revurderes?

B.T.
Tags: