Børn “arbejder” mere end voksne

Børn “arbejder” mere end voksne

Sponsoreret indhold

For mange børn er skoledagen efter folkeskolereformen blevet meget lang. Der er sket en drastrisk ændring i børnenes hverdag, da skoleskemaet dikterer fremmøde helt frem til klokken 15:30 hver dag.

Det mener 13-årige Anna Kristine Larsen, der går i 7. klasse, og derfor har hun skrevet et læserbrev til Jyllands-Posten.

“Jeg kommer tit rigtig sent hjem, fordi jeg bliver nødt til at rykke de ting, jeg skal, til senere, fordi jeg får så sent fri. Og jeg ved, at der er mange andre, som har det på samme måde. Jeg gad godt se alle politikerne sidde på vores plads. Så kunne de prøve at få fri kl. 13 næsten hver dag i en periode og bagefter få fri kl. 15.30 hver dag. Så kan de selv mærke forskellen,” skriver hun og understreger:

“Jeg tror, børn i 7.-9. klasse “arbejder” mere, end de fleste voksne gør,”  skriver hun i læserbrevet til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Lærer krævede nøgenbilleder for gode karakterer

Hun mener ikke længere, at skolebørn har nogen fritid tilbage. Mange børn kan nemlig ikke nå til deres fritidssport, mens andre ikke har tid til det sociale hvor de hænger ud med venner.

Anna Kristine Laursen fortæller, at hun selv kun kan nå at spise og komme til fodboldkamp klokken 16, når hun har fri 15.30. Hun foreslår derfor, at politikerne giver eleverne fri klokken 14 i stedet, da hun ikke mener, at man lærer noget i de sidste timer alligevel.

”Alt i alt synes jeg bare, at skolereformen er en dårlig idé. Jeg ved, at hvis politikerne ændrer reformen igen, vil alle børn, som går i skole, blive rigtig glade,” skriver hun.

Er skoledagene for eleverne blevet for lange? 
 
Avisen.dk