Børn står i vejen for lykke

Børn står i vejen for lykke

image title: 
Konrad Bak/123rf.com
Du bliver ikke lykkelig af at få børn, rydde legetøj op og tørre gylp op hver aften. Mange forældre ved godt, at det ikke gør dem glade at udfører disse pligter, men i sidste ende vejer barnets grin og glæde højere end de sure pligter.
 
Lykkeforsker Christian Bjørnskov siger til Metroxpress: “Vi kan se i stort set alle undersøgelser, at dem, der ikke har børn, typisk er lykkeligere end dem, der har børn, som bor hjemme”. Årsagen til dette er, at forældre elsker deres børn meget højt. Bjørnskov forklarer: “Når vi elsker dem, så bekymrer vi os. Vi sætter vores egne behov til side.”
 
LÆS OGSÅ: Mænd lever seksuelt dobbeltliv
 
Omfattende forskning har vist, at når forældre først får børn, så forbliver de i deres forældrerolle. Forældrene vil aldrig blive et romantisk par igen, som de var før de satte børn til verden.
 
Det er først når børnene er blevet så store, at de flytter hjemmefra, at forældrene oplever den samme lykke som de personer, der ikke har børn. “Det ser ud til, at når børnene er flyttet hjemmefra, og bekymringerne er væk, så kan man ikke længere se forskel på dem, der har børn og dem, der aldrig har fået børn”, siger Bjørnsskov og afslutter: “Mange par bryder faktisk sammen mere eller mindre på grund af børnene”.
 
Har Christian Bjørskov ret? Hvordan vurderer du din egen lykke baseret på din situation?
 
DR
Tags: 
Nøgleord: