Børn tiltrækkes af det kriminelle miljø

Børn tiltrækkes af det kriminelle miljø

image title: 
Foto: Dmitriy Shironosov/123rf.com
En ny rapport fra SSP sekretariatet viser, at kriminelle grupperinger med unge under 18 år i stigende grad huserer bydele i indre købehavn, hvor unge helt ned til syvårs-alderen indgår i grupperne.
 
Roland Durup, der er psykolog og ekspert i ungdomskriminalitet, er overrasket over undersøgelsens resultater, og den unge alder blandt gruppemedlemmerne.  
 
”Det er et symptom på, at samfundet prioriterer forkert, når der ikke bliver sat penge af til børn og unge, hvor forældrene ikke kan være der for dem,” siger psykolog Roland Durup til metroxpress.
 
SSP sekretariatet i København vurderer, at de 7-13 årige udviser bekymrende adfærd og mange har allerede begået førstegangskriminalitet.
 
Det er dog stadig ikke bevist, at de helt unge har deltaget i de kriminelle handlinger eller om de blot har været til stede.
 
LÆS OGSÅ: Undgå at blive syg i kulden
 
”Det kan være, nogen har været i periferien med nogen, der har kastet sten, så har man set gruppen og meldt dem,” siger Tommy Laursen, der er sekretariatschef hos SSP i København.
 
For at mindske kriminaliteten i den unge gruppe skal der være bedre muligheder for fritidsaktiviteter og omsorgsfulde voksne, mener psykolog Roland Durup.
 
For medlem af retsudvalget for Socialdemokratiet, Lars Aslan Rasmussen, der født og opvokset på Nørrebro, kommer det ikke som en overraskelse, at grupperne har medlemmer helt ned til syvårs-alderen.
 
”Der er nogle grupper med anden etnisk baggrund, der ikke har respekt for lov og orden, og det må man slå meget hårdt ned på. Det er både en opgave for de sociale myndigheder, men også for politiet, der skal have ressourcerne til at tage hånd om det,” siger Lars Aslan Rasmussen.
 
Andre politikere, herunder retsordfører for DF, Peter Kofod Poulsen og Venstres medlem af retsudvalget, Jakob Engel-Schmidt, mener, at børnene skal stilles til regnskab for kriminaliteten, og at man skal se på forældrene, der er en stor del af problemet.
 
Skal den kriminelle lavalder sænkes?
 
Metroxpress 
Tags: