Børnehave anmeldt for at diskriminere mænd

Børnehave anmeldt for at diskriminere mænd

image title: 
Foto: Nadezhda Prokudina/123rf.com
Det tidligere medlem af Socialdemokraterne og Liberal Alliance, Karen West, indberettede tirsdag aften den københavnske børnehave Sanna til ligebehandlingsnævnet.

”Det er så stort et brud på ligestillingen og alt, hvad vi har knoklet for igennem årene. At mænd potentielt bliver anset som værende krænkere, det er jeg så vred over,” udtaler Karen West til BT.

Den pågældende børnehave har nemlig særlige regler angående mandlige pædagogers omgang med børnene. På deres hjemmeside fremgår det, at det kun er kvindelige pædagoger, der assisterer med toiletbesøg, ble- og tøjskift.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Risiko for kræft stiger med varme drikke

Det skal dog være en person, der er direkte berørt af forskelsbehandlingen, som lægger sag an. Derfor bliver indberetningen højst sandsynligt aldrig rejst. Og pædagogernes fagforening BUPL ønsker, at en mandlig pædagog står frem og rejser sagen:

”Vi har i BUPL længe ønsket at tage en sag til ligebehandlingsnævnet. Men det kræver, at en mandlig pædagog rejser sagen. Så det bliver desværre heller ikke denne gang,” fortæller formand i BUPL, Elisa Bergmann, til BT.

Selvom Karen West godt er klar over, at sagen næppe kommer for ligebehandlingsnævnet, har hun ikke tænkt sig at give op. Derfor vil hun kontakte Københavns Kommune, for at de kan tage sagen op, da de giver tilskud til Børnehaven Sanna.

”Kommunen må gå forrest her. Argumentet med, at der tidligere har været pædofile pædagoger, holder jo ikke. Det svarer jo til at sige, at ingen må køre bil, fordi der har været spritbilister,” fortæller Karen West.

Borgmester for Børn og Unge i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V), er enig i, at institutionerne skal overholde loven:

”Jeg er helt enig i, at de institutioner vi har aftaler med, selvfølgelig skal overholde loven. Vi (Københavns Kommune, red.) har henvendt os til børnehaven og sagt, at vi ikke kan have en driftsaftale med dem, hvis ikke de holder loven”, udtaler Pia Allerslev til BT.

Derfor har Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune nu indkaldt Børnehaven Sanna til et møde, hvor man vil bede børnehaven om at rette reglerne.

Er du enig i, at børnehaven Sanna diskriminerer mandlige pædagoger?
 
BT
 
Se debatter