Baby dømt til døden uden forældres tilladelse

Baby dømt til døden uden forældres tilladelse

image title: 
Foto: Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Otte måneder gamle Charlie Gard lider af en sjælden mitrokondie-sygdom, som kan give hjerneskader og muskelsvind, og den lille dreng bliver derfor holdt i live i respirator.
 
Sådan forbliver det dog ikke meget længere, skriver BBC.
 
Tirsdag besluttede en domstol i England nemlig, at speciallægerne på Great Ormond Street Hospital, hvor Charlie er indlagt, må slukke for drengens respirator, selvom forældre ikke har givet tilladelse til det.
 
LÆS OGSÅ: Ghita Nørby indrømmer ubehageligt svigt af søn
 
Det skyldes, at lægerne vurderer, at Charlies hjerneskade er uoprettelig og hans livskvalitet er så ringe, at det ikke er forsvarligt at holde ham i live i respiratoren.
 
”Jeg håber, at de på et tidspunkt vil acceptere, at det er i Charlies interesse, at han dør i fred, og at han ikke bliver trukket igennem mere smerte,” siger dommer Justice Francis, der afsagde dommen.
 
Charlies forældre har ellers samlet over 10 millioner danske kroner ind for at kunne sende den lille dreng til behandling i USA, men også det er blevet afvist af domstolen, da behandlingen i USA betragtes som eksperimentel.
 
Forældrene har nu tre uger til at appellere dommen, hvorfor lægerne fortsætter med at holde lille Charlie i live, indtil der er taget en beslutning.
 
Er det okay at dømme Charlie til døden, når der er mulighed for behandling?

 
Ekstra Bladet
Tags: