Bandemedlemmer klager over forskelsbehandling i fængsler

Bandemedlemmer klager over forskelsbehandling i fængsler

image title: 
Foto: 123rf.com
Ifølge Ekstra Bladet har 35 medlemmer fra banden Loyal To Familia (LTF, red.) gennem deres advokat Michael Juul Erikset klaget til Ombudsmanden over at være anbragt på fokusafdelinger, hvilket er i strid mod reglerne. Eksempelvis har Kriminalforsorgen ikke holdt de krævede partshøringer.

Ifølge Michael Juul Eriksen er Loyal To Familia-medlemmerne blevet forskelsbehandlet[JF1] , og deres sager er ikke blevet korrekt juridisk behandlet. Han forklarer, at LTF-medlemmerne bliver behandlet ringere i fængslerne sammenlignet med andre bander som

Bandidos og Hells Angels, og fortæller, at der er to ’fokus-afdelinger’ i Nyborg og Østjylland, hvor der kun sidder LTF-medlemmer, også dem som ikke sidder inde for vold eller disciplinærsager fra fængslerne.

LÆS OGSÅ: Sådan får du let en sundere livsstil

”Kriminalforsorgen har 'støvsuget' alle arresthuse og fængsler for LTF-folk og sat dem ind på fokus-afdelinger, der er beregnet til utilpassede individer og ikke til hele grupperinger. De sidder nærmest isoleret og har kun samvær med én medindsat en uge ad gangen. De må ikke gå i skole eller til fitness, og de må kun arbejde i cellen og kun bruge de penge, de selv tjener ved akkord-arbejde,” udtaler Michael Juul Eriksen han til Ekstra Bladet.

Men ifølge Fængselsforbundet skyldes beslutningen om fokusafdelingerne, at der oftere sker overfald og drabsforsøg på fængselsbetjente, og at det er LTF, der står bag som en hævn mod ’systemet’. Derfor er de blevet samlet i fokus-afdelingerne, hvor der er skærpet opsyn med de indsatte.
Men ifølge Michael Juul Eriksen, er der ikke nogen beviser for, at det er LTF-medlemmer, der står bag overfaldene:

”Jeg synes ikke, det er rimeligt, at Fængselsforbundet beskylder personer eller grupper for at begå strafbare handlinger - uden at have nogen beviser,” siger han til Ekstra Bladet.

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye fastholder dog, at man har en klar opfattelse af, at det er LTF eller Black Army-banderne, der står bag overfaldene på betjentene.

Synes du, at LTF-medlemmerne fortjener bedre vilkår?

Ekstra Bladet
 
 
Tags: